Тісто, мабуть самий універсальний з усіх продуктів.  З нього можна приготувати все що завгодно – від хліба насущного до найвишуканіших і вигадливих тортів і тістечок, не кажучи вже про всілякі пироги и булочки, рулети и кекси, пельмені та вареники…

Головна складова тіста – це борошно, саме його потрібно вміти правильно вибирати, зберігати і використовувати :

  • для приготування тіста використовуйте борошно тільки хорошої якості (при додаванні невеликої кількості води вона не повинна темніти)

  • змішуючи борошно з водою, додайте рідину в борошно, а не навпаки, інакше тісто вийде неоднорідним, з великою кількістю грудочок

  • зберігати борошно слід в сухому місці, далеко від продуктів, що відрізняються різкими запахами
  • якщо борошно придбало гіркуватий присмак, затхлий запах або злежалося грудками, використовувати його не варто

  • перед замішуванням тіста борошно обов’язково просівають

  • якщо борошно зберігається на холоді, то в зимовий час перед використанням його необхідно витримати в теплому приміщенні, поки температура борошна не підвищиться до 12’С

Рекомендовані новини