Інгредієнти:

Опара:

  • Борошно в/г – 200 г
  • Вода – 120 г
  • Дріжджі сухі – 12 г

Тісто:

  • Опара – 332 г
  • Борошно – 200 г
  • Поліпшувач пекарський “Славіта-Здоба” – 5 г
  • Поліпшувач пекарський “Славіта Холод”-5 г
  • Суміш прянощів “Славіта – Букет” – 5 г
  • Сіль – 5,2 г
  • Маргарин – 140 г
  • Цукор – 48 г
  • Повидло – 30 г
  • Мед – 10 г
  • Родзинки – 50 г
  • Горіхи – 75 г
  • Цукати – 75 г
  • Журавлина сушена – 50 г
  • Вода – 20 г

Технологія приготування:

Опара:

  1. Перемішати борошно, дріжджі і воду 3-4 хвилин. Опара буде рідкої консистенції, помістити в растойку на 30хв. Температура в растойці 32-34 ° C, при вологості 75-80%.

Тісто:

  1. У тістомісильну машину додати поліпшувач пекарський  “Славіта – Здоба”, “Славіта Холод”, суміш прянощів “Славіта – Букет”, борошно, цукор, сіль і перемішати протягом 2 хвилин. У цю суміш внести опару і перемішати протягом 3-5 хвилин.
  2. Внести мед, повидло, воду та маргарин і вимісити тісто до еластичного стану (до плівочки).
  3. В кінці замісу внести заздалегідь промиті і висушені родзинки, цукати, горіхи, клюкву та перемішати.
  4. Дати тісту відпочити протягом 35-40 хвилин.
  5. Поділити на тістові заготовки, залишити на 5-10 хв відпочити, та сформувати штоллен (загортаємо, як батон з поглибленням з боку).
  6. Помістити в растойку з температурою  32-34 ° C, при вологості 75-80%  на 1-2 години.
  7. Випікати при температурі 180˚С 20-40 хв, в залежності від тістової заготовки.
  8. Охолоджений штоллен присипати цукровою пудрою.

Рекомендовані новини