РІЗДВЯНИЙ ШТОЛЛЕН

Інгредієнти опара:

  • Борошно вищого гатунку
    200 г
  • Вода
    120 г
  • Дріжджі сухі
    12 г

Інгредієнти тісто:

  • Опара
    232 г
  • Борошно
    200 г
  • Поліпшувач пекарський «Славіта-Здоба»
    5 г
  • Поліпшувач пекарський «Славіта Холод»
    5 г
  • Суміш прянощів «Славіта — Букет»
    5 г
  • Сіль
    5,2 г
  • Маргарин
    140 г
  • Цукор
    48 г
  • Повидло
    30 г
  • Мед
    10 г
  • Родзинки
    50 г
  • Горіхи
    75 г
  • Цукати
    75 г
  • Журавлина сушена
    50 г
  • Вода
    20 г

     Технологія приготування:

     Опара:

  1. Перемішати борошно, дріжджі і воду 3-4 хвилин. Опара буде рідкої консистенції, помістити в растойку на 30хв. Температура в растойці 32-34 ° C, при вологості 75-80%.

     Тісто:

  1. У тістомісильну машину додати поліпшувач пекарський  “Славіта – Здоба”, “Славіта Холод”, суміш прянощів “Славіта – Букет”, борошно, цукор, сіль і перемішати протягом 2 хвилин. У цю суміш внести опару і перемішати протягом 3-5 хвилин.
  2. Внести мед, повидло, воду та маргарин і вимісити тісто до еластичного стану (до плівочки).
  3. В кінці замісу внести заздалегідь промиті і висушені родзинки, цукати, горіхи, клюкву та перемішати.
  4. Дати тісту відпочити протягом 35-40 хвилин.
  5. Поділити на тістові заготовки, залишити на 5-10 хв відпочити, та сформувати штоллен (загортаємо, як батон з поглибленням з боку).
  6. Помістити в растойку з температурою  32-34 ° C, при вологості 75-80%  на 1-2 години.
  7. Випікати при температурі 180˚С 20-40 хв, в залежності від тістової заготовки.
  8. Охолоджений штоллен присипати цукровою пудрою.

Рекомендовані новини